Bükreş Gezi Rehberi ile 48 Saatte Şehri Keşfet

Yılbaşı süsleriyle renklendirilmiş çiçek dükkanı önündeki bankta oturup gülümseyerek poz veren gezginstar'ın görüntüsü.

Bükreş gezi rehberi yazısı ile bu şehri birde benden dinlemenizi istedim. Romanya’nın başkenti Bükreş ile tanışma hikayem oldukça ilginç. 2019 senesini nerede karşılasak, nereye gitsek diye düşünürken yaz döneminde aldığımız bir Schengen vizemizin olduğu aklımıza geldi. Evet doğru tahmin Romanya AB üyesi ve giriş yapabilmeniz için Schengen vizesi almış olmalısınız. Aracı şireket olmadan vize nasıl alınır  bu yazımdan ulaşabilirsiniz.

Uçak bilet fiyatları Aralık ayında epey yüksek oluyor. Yakınlarda olsun, ulaşımda kolay olsun Sofya mı ? Bükreş mi ? derken kimileri için “Küçük Paris” kimilleri için ise “Doğunun Paris’i ” olarak adlandırılan Bükreş şehri tercihimiz oldu.

Bükreş’e Ulaşım ve Şehir İçi Ulaşım

İstanbul’dan Bükreş’e ulaşım için alternatifler uçak, tren ve otobüs. Birde kendi aracınız ile yurt dışına çıkmak isterseniz bir kaç prosedürü yerine getirmiş olmanız gerekiyor. Araçla yurt dışına çıkmak yazımdan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Durakta yolcularını almak için duran, beyaz sarı renkteki tramvayın görüntüsü.

Bükreş Şehir İçi Ulaşım

Uçak ile Ulaşım

İstanbul’dan 1 saat 30dk’lık bir uçuş ile Bükreş havaalanı olan Bükreş Otopeni ulaşabiliyorsunuz. THY, Pegasus ve Tarom havayolu şirketleri direkt uçuş gerçekleştiriyor.

Bükreş Havalanı Şehir Merkezi Ulaşım

Merkeze ulaşım için otobüs, taksi ya da uber kullanabilirsiniz. Taksi çağıracak olursanız mutlaka kioskları kullanın. Bükreş gezi rehberi yazım ile sizleri hemen uyarıyorum taksiciler pek güvenilir değiller o yüzden kullanmadan önce iki kez düşünün 😉 Eğer ki çağıracak olursanız kiosk işlemi sırasında sistem bir numara verecek o araç sizi almaya gelecek.

783 numaralı otobüs ile şehir merkezine yaklaşık 45dk’da ulaşıyor. İndiğiniz nokta her yere yürüme mesafesinde eğer ki yürüyerek ulaşım zor ise metroyu kullanabilirsiniz.

Havaalanı şehir merkezi ulaşım için daha çok bilgi isterseniz klik klik !!!

Tren ile Ulaşım

İstanbul’dan hareket eden Bosfor Ekspres ile Bükreş’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolculuk süresi her ne kadar uzun olsa da farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için bence oldukça keyifli bir alternatif. Herkes Doğu Ekspresi ile seyahat ederken siz de Bosfor Ekspresi ile Avrupa’ya gidebilirsiniz. Bosfor Ekspresi deneyimim olmadı. ama Sofya Ekspresi ile Halkalı Sofya arasında gidiş dönüş seyahat gerçekleştirdim.

TCCD’nin uluslararasi trenlerine dair bilgi almak için klik klik !!!

Otobüs ile Ulaşım

Otobüs ile Bükreş’e ulaşım sanırım aralarında en konforsuz olanı. Gümrük geçiş işlemleriyle beraber İstanbul’dan Bükreş’e ulaşmanız neredeyse 12-13 saatti buluyor. Hangi firmalar gidiyor derseniz ? İstanbul Bükreş otobüs bileti diye Google’da arama yaptığınızda birçok firma ile karşılaşacaksınız. Hem güzergahları hem saatleri hem de fiyatları değişiklik gösterdiği için arayarak bilgi almanızı tavsiye ediyorum 😉

Bükreş Şehir içi Ulaşım Alternatifleri

Geldik yine bir şehir içi ulaşım yazısına ve şimdi GezginStar sizlere der ki yürüyerek şehri keşfedin yani tabanvay gezin 🙂 Ben etrafı görerek, gittiğim şehirleri adım adım gezdiğimde daha çok keyif alıyorum. Sanki şehrin lokal bir yaşayanıymış gibi hissettiriyor bana. Bükreş gezi rehberi yazımı okuyup, şehri gezerken bir fotoğraf gönderirseniz bende sosyal medya hesaplarımda paylaşırım 😉

Yolun kenarında arkasında kırmızı beyaz araçlar ile uzun bir karavan ile poz veren gezginstar'ın yer aldığı Bükreş gezi rehberi yazısından bir görüntü.

Bükreş Sokakları

Bükreş’te şehir içi ulaşım ağı metro, tramvay ve otobüslerle gerçekleştiriliyor. Günlük biletlerden alarak tüm ulaşım araçlarında kullanabilirsiniz.

Şehirde görülmesi gereken birçok noktayı tur otobüsüyle gezdik. Ulaşım konusunda bizi zorlayan tek nokta şehir merkezinde bir otelde kalmıyor oluşumuzdu. Kaldığımız otelden şehir merkezine gidiş dönüşlerde Uber’i kullandık. Açıkçası Bükreş gezilecek yerler gezimizi tur şirketiyle değilde kendimiz yapıyor olsaydık sanırım yine de yürümeyi tercih ederdik. Çünkü binaların mimarisi, caddeler, sokaklar, dükkanlar hepside görülmeye değerdi.

Şehir hakkında daha çok bilgi almak isterseniz Bucharest City Info  adresinden ulaşabilirsiniz.

Beyaz bir kamelyanın önünde, yerde kurumuş yaprakların yer aldığı bir parkta birbirine sarılmış poz veren çiftin görüntüsü.

Bükreş Gezisi

Bükreş Turu Deneyimlerim  

Tren ve uçak fiyatları yüksek olunca bizde çözümü Bükreş’e otobüs ile yani tur satın alarak gitmekten yana bulduk. Aldığımız turun adı Romanya turu olarak geçiyor. Biz Tatilsepeti‘nden turumuzu satın aldık ve tur paketinin içinde konaklama, ulaşım, sabah kahvaltısı ve gezilecek yerler dahildi. Genel olarak tur almadan kendimiz ulaşım ve konaklamamızı ayarlasaydık bir tık daha fazla ücret ödeyecektik. Burada bir de şehir gezisi de dahil olunca fiyatı makul geldi. Tur fiyatı 3 gün 2 gece kişi başı 602TL. (2018 Aralık)

Bükreş – Transilvanya Şatolar turu satın almıştık biz. Transilvanya Şatolar gezisine katılmak için ekstradan kişi başı 60€ ödememiz gerekiyordu. Bu tura katılmamayı tercih ettik çünkü hem fiyatı yüksek geldi hem de  31 Aralık akşamına yorgun olmak istemedik.

Meydana kurulmuş bir sahne ve bu sahneden etrafa yayılan lazer ışıkları ile toplanmış kalabalığın yer aldığı yılbaşı gecesinden görüntü.

Bükreş Yılbaşı Gecesi

Bizim amacımız uygun fiyata Bükreş’e ulaşım sağlamak, şehri gezmek, eğlenmek ve 31 Aralık günü Bükreş Parlamento Binası önünde gerçekleşecek olan yılbaşı kutlamasına katılmaktı. O yüzden şatolar turuna vereceğimiz parayı yılbaşı akşamı eğlenceye vermeyi tercih ettik. Bu da Bükreş gezi rehberi yazımdan bir dip not olsun sizler için.

Bükreş Gezi Rehberi ile Konaklama

Şehirde konaklama yapmak için seçenekler oldukça çok. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta şehrin güney bölgesinde konaklama yapmamanız. Pek güvenli sağılmayan bir bölge. Lipscani yani eski şehir butik otellerin, turistik aktivitelerin daha çok olduğu ve her daim şehrin canlı olduğu nokta. Calea Victoriei caddesi ünlü otellerin bulunduğu her yere kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir nokta. Kiseleff bölgesi ise turistlerin pek tercih etmediği, daha sakin ama bir o kadar da şehirdeki lüks yaşantının olduğu nokta. Şehirdeki ünlü gece kulüpleri burada yer alıyor.

Konaklama için tur şirketi Rin Grand Hotel otelini ayarlamıştı. Şehir merkezine, yürüyerek gidebilecek kadar yakın  olmadığı için hep Uber’i kullandık. Oda konforluydu, kahvaltısı da güzeldi. Tur olmadan gitseydim şehir merkezinde bir konaklama ayarlardım.

Bükreş’te Ne Yenir ? Romanya Yemekleri

Eski şehir yani Lipscani bölgesinde yemek yiyebileceğiniz çeşitli mekanlar mevcut.  Açıkçası buradaki mekanlar oldukça turistik yerler. Restoranların önünde garsonlar bekliyorlar ve size menüyü gösterip, restorana oturmanız için ikna etmeye çalışıyorlar. Benim pek hoşlanmadığım bir durum var burada. 

Bükreş’e ulaştığımız ilk gün karnımızı doyurmak için Lipscani bölgesinde, ismini bile hatırlamadığım bir mekanda yemek yedik. Yemekler oldukça geç geldi, bir de üstüne kredi kartı ile ödeme yapacağımızı geç söylediğimiz için surat yaptılar. Siz siz olun ödeme şeklinizi hesabı isteken muhakkak belirtin. Bükreş gezi rehberi yazımı hazırlarken bu kötü restoran tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim ben yaşadım sizler yaşamayın diye. Lipscani’de karnınızı doyurmak isterseniz, fast food tarzındaki yerleri tercih edin. 

Caru Cu Bere 

Bükreş’te ne yenir ? Nerede yenir ? diye internette arama yaptığınız karşınıza Caru Cu Bere karşınıza çıkacak. 1879 yılında kapılarını açan restoran, şehirde Romanya yemekleri denildiğinde ilk akla gelen yer. Mekanın içi oldukça güzel dekore edilmiş.  Renkli vitray camlar, koyu renkli ahşap merdivenler, yaldızlı duvar objeleri ile restoranda çalan müzikler gelen yerli ve yabancı misafirlerine hoş bir atmosfer sunuyor. Akşam yemekleri için mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Yılbaşında akşam yemeği yiyip, sonraki programa katılmadan kalkmak istediğimizi söylesek de bu şekilde rezervasyon alamayacaklarını belirttiler. Bizde listemizin ikinci sırasındaki restorana rezervasyon yaptırdık. 

Hanu’ lui Manuc 

Yılbaşında akşam yemeğimizi Hanu’ lui Manuc restoran da aynı Caru Cu Bere kadar şehirde ün yapmış durumda. Geçmişi 1808 yılında uzanan tarihi bir handa restoran olarak hizmet veriyor. Romen yemeklerinin tadına bakıp, çalan müzikler ve dans gösterisi ile güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Bizim gittiğimiz akşam yılbaşı için özel program olduğundan dans gösterisi yoktu. Buraya da gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. Menüdeki fiyatlar ise böyle bir restoran için çok da pahalı sayılmaz.  

Restoranda oturan müşteriler, servis yapan bir garsonun yer aldığı görüntü.

Hanu’ lui Manuc Restoran

Latin Pizza  

Yanından geçerken ne kadar güzel kokuyor dediğimiz sonra haydi deneylim diyerek girdiğimiz aynı İtalya’daki pizzalar kadar lezzetli olan bir pizza dükkanı burası. Pizzalar hazır direk istediğinizi seçiyorsunuz. Yani dilim pizza mantığında çalışıyorlar. İnce hamur, 10 çeşit pizza, taze malzemeler bence enfestiler. Lipscani bölgesine oldukça yakın ve deneyeme değer 😉 

Pizza dükkanında, tezgaha yerleştirilmiş pizzaların görüntüsü.

Latin Pizza Bükreş

Bükreş Gece Hayatı

Bükreş gezi rehberi araştırması yaparken yabancı kaynaklarda özellikle gece hayatının çok etkileyici olduğundan bahsetmişler. Bükreş yavaş yavaş Doğu Avrupa’nın parti başkenti olma yolunda ün kazanmaya başlamış. Sanırım şehirde mevsim ne olursa olsun haftasonları kulüpler hep dolu. Göz alıcı şık gece kulüplerinden, öğrencilerin gittiği eğlence mekanlarına kadar hepsi de keşfedilmeyi bekliyor.

Işıklarla aydınlatılmış gece kulübünün önünde bekleyen kalabalığın yer aldığı görüntü.

Kulturhaus Bükreş

Yılbaşı akşamı sokak partisinde eğlenip ardında da soluğu Kulturhaus isimli mekanda aldık. Burası aslında bir kültür merkezi tiyatro, sanat sergileri ve konserlerin düzenlendiği. Yabancı kaynaklı sitelerden araştırdığımızda müzik kalitesinin çok iyi olduğu, öğrencilerin ve gençlerin tercihi olan bir popüler kulüp olduğunu gördük. Kapısına kadar gittik ama talep o kadar çokmuş ki mekan dolmuş ve içeriye alamayacaklarını söylediler. Bizde rotamızı Lipscani’deki  Irish Pub’a çevirdik. Mekan oldukça kalabalık olsa da, çalan müzikler ve yan masadaki gençlerle beraber eğlenceli saatler geçirdik. 

Kırmızı brandası ile üzerinde St. Patricks yazılı barın giriş kapısında çekilmiş görüntü.

Bükreş Irish Pub

Bükreş Gezilecek Yerler

Doğu Avrupa’nın en büyüleyici ve oldukça canlı başkentlerinden biri olan Bükreş, giderek artan popülerliği ile turistleri kendine çekmeyi başarıyor. 

48 saatte Bükreş’te görülmesi gereken noktaları sıraladım.Detaylı bir yazı okumak isterseniz diğer yazıma bekliyorum sizi 🙂

Birinci Gün; Eski Şehir / Lipscani ve Parlamento Binası çevresindeki yapılar. 

İkinci Gün; Kiseleff ve Calea Victoriei çevresindeki yapılar. 

Hareketli gece hayatı, geniş parkları, çok sayıda ki müzesi ile tarih kokan sokaklarını keşfedeceğiniz bir tatil yaşamanız dileğiyle. Bükreş gezi rehberi yazım ile ilgili sormak istediklerinizi sosyal medya hesaplarımdan iletebilir ve maceralarıma ortak olmak için beni Instagram & Facebook üzerinden takip edebilirsiniz. Gülümseyin Hayata 😉

Be first to comment