Fethiye gezi rehberi yazım ile nerede konaklanır ? gezilecek yerler ? nerede ne yenir ? ve nasıl ulaşılır ? gibi sorularınıza cevap vermek, belki sizlerinde kanınıza girip bu şirin ilçeye yollarınızı düşürmek için karşınızdayım.
Çocukluğumda bir kaç kez gittiğim ve geriye anı olarak fotoğrafların kaldığı Fethiye bölgesini görmek için düşüyorum yollara. Zaten şu sosyal medya yok mu ? gideceğiniz yoksa da sizi baştan çıkarıyor. Eee haydi o zaman Akdeniz ve Ege sahillerinde yaşadığım 9 günlük macerlarımdan biri olan Fethiye‘de 2 günde neler yapmışım.
Fethiye Ulaşım
Fethiye Akdeniz’de mi Ege’de mi ? Tam ikisinin ortasında yer alınca kafalar karışıyor Ege’de Muğla’ya bağlı bir belde. Biz kendi aracımız ile İstanbul’dan yola çıkıp, gezerek Fethiye’ye ulaştık.
Uçak ile Ulaşım
Zamandan tasarruf edelim diyorsanız en iyi çözüm Dalaman Havalimanı’nı kullanarak Fethiye ulaşmak. Thy ve Pegasus sürekli uçuş gerçekleştiriyor hatta bir de kampanyalı dönemde bilet alırsanız tadından yenmez. Dalaman – Fethiye arası yaklaşık 45km ve Havaş ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ücreti 20TL ve yolculuk süresi 60dk. Havalimanından yine araç kiralayabilirsiniz ki bu bence güzel bir seçenek çünkü Fethiye ve çevresini gezmek istediğinizde dolmuş kullanmanız gerekiyor o da sıcak yaz aylarında biraz çekilmez bir durum….
Araç İle Ulaşım
Özel aracınız ile yollara çıktıysanız ve uzun bir yolculuk yapacaksanız umarım araçta 2 şoför vardır. Ben biraz şanslıyım hem eşim hem de ben araç kulladığımız için böyle uzun yollarda değişerek araç kullanıyoruz. İstanbul’dan Marmaris üstü Fethiye’ye ulaştık dönüşte ise Fethiye Kütahya yolu üzerinden döndük. Her iki yolda yaklaşık 10 saat sürüyor trafik yoksa haydi iyisiniz ama trafiğe kalırsanız ooo 10 saatte olur 12’de…
Otobüs ile Ulaşım
Araç kullanıp yorulmayım, uçağa da çok para vermek istmiyorum diyorsanız Fethiye’ye en rahat ulaşım seçeneği otobüs oluyor. Yine ben orada bölgeyi nasıl gezeceğim derseniz seçenekler belli ya dolmuş kullacaksanız ya araç kiralayacaksınız ya da otostop çekecekseniz 😉
Fethiye’de Gezilecek Yerler
Fethiye öyle bir yer ki turkuaz mavisi denizi, yemyeşil doğası, yerli yabancı gezginlerin yollarının kesiştiği Likya Yolu (dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri) yolu, mavi bayraklı el değmemiş koyları ile turizimin gözbebeği olarak herkesin kalbinde yer etmiş. Bende buraları gezdip gördükten sonra hayatın bir kez daha İstanbul’da sadece yorgunluktan ibaret olduğunu tescilledim 🙂 Neyse içimi dökmeye başlarsam çıkamam bu konudan az lak lak çok bilgi diyip haydi Fethiye gezi rehberi listemi sizlere sıralayım hemen.
Paspatur Çarşısı
Siz çarşı dediğime bakmayın aslında burası Fethiye’nin en eski yerleşim bölgesi. Tarihi cumbalı evlerin bulunduğu bu noktaya günümüzde hediyelik eşya dükkanları, kafeler, publar, pansiyonlar ve restoranlar açılmış ve Fethiye’nin kalbi burada atar olmuş. Eğlencenin adresi her ne kadar Hisarönü olsa da buralarda da eğlenmek için doğru adres.
12 Adalar Tekne Turu
Fethiye Marina’da yan yana sıralanmış teknelerinden hangisini tercih etmeliyim derseniz size bir kaç ipucu veriyorum. Sakin yani müziksiz bir tekne mi olsun, yoksa kabalık olsun partilercesine bir tur yapayım mı dersiniz bilmem ama ben sakin, müziksiz, en fazla 90 kişilik bir gulet tekne ile tura katıldım. Hanedan ya da Kardeşler isimli firmaları tercih edin. Fiyatlar değişkenlik gösteriyor 90 diyen de oldu 50 diyende. Pazarlık mutlaka yapın, biz kişi başı 70TL verdik. Öğle yemeği dahil yemekte balık, tavuk, makarna, pilav, salata gibi gibi çeşitler var.
Fethiye’den mi Göcek’ten mi tekne turuna çıkalım diye düşünürken kaldığımız otelin sahibi Göcek’e kadar gitmeyin buradan çıkın dedi. İyi yaptık kötü mü bilemiyoruz ama bir sonraki gidişimizde Göcek çıkışlı tekne turuna katılalım birde oranın tur kalitesini görelim dedik. Fethiye gezi rehberi yazım ile size bu tüyoyu da vermiş oldum tercih size kalmış.
Ölüdeniz
Fotoğraflarda gördüğünüz upuzun sahili, lacivert renkteki denizi, gökyüzündeki rengarenk paraşütleri ile Ölüdeniz Fethiye’de bir çok kişnin ilk aklına gelen nokta. Ölüdeniz’in bu kadar popüler olmasının sebebi, denizin dalgasız sanki bir havuzmuş gibi sakin ve tertemiz olmasından kaynaklanıyor. Belcekız ve Kumburnu plajları ile yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil beldesi konumunda. Bizde taaa buralara kadar gelmişken hemen bir keşfe çıktık.
Belcekız Plajı
Ücretsiz, tertemiz ve biraz kalabalığı bol bir plaj olan Belcekız plajı tatilciler için vazgeçilmez adres. Her ne kadar Ölüdeniz’de olsanız da ara sıra dalgalanma oluyor denizde, birde hemen derinleşiyor. Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayan adrenalin tutkunlarının iniş noktası da bu plaj aklınızda bulunsun 😉
Kumburnu Plajı
Lagün yani deniz kulağı olarak anılan bu bölge bir tabiat park ve giriş ücretli. Öyle yüksek paralar değil tam 7 TL öğrenci 3,5 TL. Deniz dalgasız çünkü kulağın iç kısmında kalıyor. Kuşbakışı görüntüsüne bir göz atın derim ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız 🙂 İstediğiniz noktaya havlunuzu serip denize girebilirsiniz, şezlong şemsiye kiralayım derseniz her biri için15 TL ödemeniz gerekiyor. Taaa buralara kadar geldiyseniz Fethiye gezi rehberi listenizin ilk 5 plajı içinde mutlaka buraya yer verin.
Kıdrak Koyu
Denizin rengine vurulduğum, tabiat parkı içerisinde, geniş bir plaja ev sahipliği yapan Kıdrak Koyu‘na ücret ödeyerek giriş yapılıyor. Kişi başı 8 TL, öğrenci için ise 4 TL. Aracımızı biz dışarıya park edip girdik fakat araçla da giriş yapabilirsiniz o zaman da 24 TL ödeme yapmanız gerekli. İçeride bir işletme bulunuyor şezlong şemsiye kiralamak isterseniz ya da bizim gibi ser havluyu denizin tadını çıkarda yapabilirsiniz. Tuvalet, duş ve üzerinizi değiştirmek için kabinler mevcut ücretsiz kullanılıyor.
Kelebekler Vadisi
Bölgenin en gözde noktası diyebilirim. Kelebek çeşitliliğinin oldukça çok olmasından dolayı bu isim ile anılıyor. Kelebekler Vadisine 1-2 gece de olsa konaklamalı gitmek gerekiyor bence. Çünkü burası birinci derece sit bölgesi olarak koruma altına alınmış, bölgede betonarme yapılaşmaya izin verilmiyor. Konaklama için kamp ve bungalov seçenekleri var. Ulaşım için en kolay yol Belcekız plajından kalkan tekneler. Eğer ki gidecek vaktiniz yoksa tepeden kuşbakışı vadiyi göreyim derseniz Faralya köyünceki seyir terasına yolunuzu çevirin.
Kabak Koyu
Araç ile ulaşımı olmayan, ya denizden ya da aracı park edip patika bir yoldan yürüyerek ulaşacağınız bu koy da Kelebekler Vadisi gibi sit alını içinde yer alıyor. Senelerdir sessiz sakin pek öyle kimseciklerin bilmediği Kabak Koyu artık yoga, meditasyon, sağlıklı yaşam etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bende bir yoga sever olarak bir kampa katılmayı düşünüyorum 😉
Göcek
Yol güzergahımız da olan, kimse sorsak yapılacak pek bir şey yok ama bir girin görün dedikleri için direksiyonu Göcek’e kırdık. Zaten avuç kadar bir yer öyle çok çok zaman kaybedebileceğiniz bir yer değil. Akşam üstü yemek yemek için, bir de bir sabah kahve molası vermek için uğradık. Açıkçası begonvillerle süslü sokakları, restoranlar, butik pansiyonlar, hediyelik eşya dükkanları, tasarım coffee shop’lar ve marinası dışında başka da bir şey yok. Fethiye gezi rehberi listenize yazın ama yanına bir soru işareti de bırakın 🙂
Kayaköy
Likya Uygarlığı döneminden kalan Antik Kent üzerine kurulmuş, taş evlerden oluşan bir köy burası. Osmanlı döneminde Rumların yaşadığı bu köy şimdilerde hayalet köy olarak biliniyor. Bomboş sadece taş yapılar var, kilise, evler, okul… Zamanınız varsa uğrayın Fethiye merkeze oldukça yakın.
Fethiye Gezi Rehberi ile Konaklama
Fethiye’de nerede kalınır ? sorusuna yanıt vermek oldukça zor olsa gerek. Fiyatlar sezona göre değişiyor ama herkesin bütçesine de hitap eden bir seçenek çıkıyor. Peki biz nerede kaldık ? Tercihimizi 2 farklı otelden yana kullandık. Biri tatilin başında diğeri de tatilin sonuna doğru.
Birincisi Fethiye merkezde El Camino Hostel & Pub tercih ettik. Fiyatı kahvaltı dahil iki kişi 185TL. Manzarası, işletmecileri, odası, kahvaltısı her şey mükemmeldi. Gün batımında terasında oturup, marinaya karşı keyif yapılası bir mekan.
İkincisi tercihimiz ise yan gel tatili yapmak istediğimiz için Ölüdeniz’deki Sentido Lykia Resort & Spa oldu. Etstur üzerinden rezervasyonumuzu yaptırdık. Sadece yetişkinleri aldıkları tatil köyü aynı zamanda Liberty Hotels Lykia ile yanyana. Liberty Hotels‘e yetişkinler bahçedeki kapılardan geçiş yaparken, oradan Sentido Lykia tarafına geçiş sağlanamıyor. Yemekler, plaj, odalar her şey tek kelimeyle mükemmeldi. Müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. Biz pek tatil köyü anlaşını sevmeyen bir çiftiz sadece 3-4 günlük böyle kaçamaklar yeterli oluyor.
Fethiye gezi rehberi yazım ile sizlerele bir güzellik yapıp Booking.com ve Airbnb siteleri üzerinden yapacağınız rezervasyonlarınız da kullanmak üzere indirim veriyorum.
15 USD Booking.com iade kazanabilirsiniz. Yani siz rezervasyonu benim referans kodum ile gerçekleştirin ve karşılıklı olarak kazanalım. Booking.com link için klik klik !!!
130 TL kredi kazanmak için ise verdiğim Airbnb referans kodu üzerinden yapacağınız ilk rezervasyonu yapın ve ödül kredi kazanın. Airbnb link için klik klik !!!
Diğer yazılarımı da kumak isterseniz klik klik !!!!
Kaş Gezi Rehberi ile 48 Saatte Bölgede Neler Yapılır ?
Kekova Gezi Rehberi Tekne Turu ile Batık Şehri Keşfet
Denizinde, doğasında aklımın kaldığı bir tatilin daha sonuna gelip, kürkçü dükkanı İstanbul’a geri dönerken yine kafamda deli sorular yer buluyor. Fethiye gezi rehberi yazım ile ilgili sorularınızı yorum bırakabilir ya da sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirsiniz. Maceralarıma ortak olmak için Instagram ve Facebook üzerinden takibe bekliyorum.
Gülümseyin Hayata 😉