Kaş gezi rehberi yazım ile karşınızdayım… Bu yazım ile nerede konaklanır, Kaş gezilecek yerler, nerede ne yenir ve daha fazlasını bulabilirsiniz.
Bir sonbahar günü okullar yeni açılmış, herkes elini eteğini çekmiş sahillerinden, sessiz bir o kadar da huzur dolu bir tatil için rotamızı 9 günlüğüne Ege ve Akdeniz kıyılarına çevirdik.
Kaş’a Ulaşım
Ulaşım için seçenekler belli ya arabayla ya uçakla ya da otobüsle ulaşılabilir. Yolculuğa kendi aracımız ile İstanbul’dan yola çıkarak ulaşmayı seçtik.
Arabayla Ulaşım
İstanbul’dan arabayla yola çıktıysanız ve bizim gibi iki şoförseniz oldukça şanslısınız. Yolculuk yaklaşık olarak İstanbul’dan 11 saat sürüyor. Bizim arabayla gitmemizin sebebi farklı noktaları gezeceğimiz için. Siz nokta atışı yapmak istiyorssanız uçağı tercih edin.
Uçak ile Ulaşım
Kaş’a uçak ile ulaşmak istediğinizde 2 alternatif bulacaksınız. Ya Antalya’ya ya da Dalaman’a uçmanız gerekiyor. Antalya Havalimanı Kaş’a 200km uzaklıkta. Mümkünse bilet alırken Dalaman’ı tercih edin. Olur da Antalya’dan Kaş’a geçmek isterseniz yollar virajlı fakat sahil şeridindeki manzara oldukça etkileyici.
Kaş gezi rehberi yazım ile hemen bir püf nokta veriyorum Dalaman Havalimanı ile Kaş arasındaki mesafe 145km. Tercihinizi buradan yana kullanın.
Vakit ile ilgili bir sıkıntınız yoksa tabi ki uçak bileti nerede uygunsa oradan uçmanız. Her iki noktadan da Kaş’a ulaşım için araç kiralayabilir, özel transfer ayarlayabilir ya da otobüs ile geçebilirsiniz.
Otobüs ile Ulaşım
Yaşadığınız şehirden varsa direk Kaş’a bilet alabilirsiniz. İstanbul’dan Kaşa ulaşmak istediğinizde yaklaşık 12-13 saatlik bir yolculuk sizi bekliyor olacak. Aman ne olacak ben miyim şoför dediğinizi duyar gibiyim.
Bazı otobüs firmalarının Kaş’a direk seferi bulunmayabiliyor işte bu durumda rotanızı Fethiye’ye çevirin. Fethiye’den dolmuş kullanarak 1,5 saatlik bir yolculuk ile Kaş’a ulaşabilirsiniz.
Kaş’ta Gezilecek Yerler
Uzun Çarşı
Kaş’a geldiniz ve şehrin merkezini keşfetmek istiyorum diyorsanız işte doğru adrestesiniz. Burası limanın hemen karşısında, beyaz pembe renklerdeki begonvillerle süslü ve tarihi Cumbalı evlerle karşılıyor olacak sizi. Çarşının ismi her ne kadar Uzun Çarşı olsa da durum böyle değil. Ara sokaklara girin, hediyelik eşya dükkanlarını keşfedin, kafelerde, publarda oturup bir şeyler için, hımm derseniz buradaki butik pansiyonlarda kalacağım o da şahane bir seçenek olur. Bu arada çarşının sonunda bir de Kral Mezar Anıtı bulunuyor orayı da görün derim.

Küçük Çakıl Plajı
Kaş’ın merkezinde olduğu için tatil severlerin sıklıkla tercih ettiği Küçük Çakıl Plajı’nın suyu da oldukça soğuk. Burası Derya Beach yanında küçücük bir halk plajı. Adından da anlaşıldığı üzere çakıl taşlarıyla kaplı plaja giderken deniz ayakkabılarınızı almayı unutmayın. Kaş gezi rehberi yazım ile hemen bir tavsiye de bulunuyorum Derya Beach’in kokteyllerini denemelisiniz…
Büyük Çakıl Plajı
Yine Kaş’ın merkezinden yürüyerek 15-20 dk’da, dilerseniz de aracınızla 5-10 dk’da ulaşabileceğiniz, suyu oldukça soğuk olan Büyük Çakıl Plajı da deniz severlerin uğrak noktalarından biri. Küçük Çakıl Plajı gibi burası da çakıllı olduğu için, plaja giderken yanınıza deniz ayakkabısı alın.

Hidayet Koyu
Eskiden sakin, huzur dolu bir plaj iken, yapılan tüm imza kampanyalarına karşın buraya Blanca Beach isminde bir işletme açılmış ve güzelim koya gittiğinizde artık şezlong şemsiye parası vererek girmek zorunda kalıyormuşsunuz. Biz gitmedik eski hali olsa giderdik ama böyle birden ticari kafaya geçip, sakinlikten uzak yerleri pek sevmiyoruz. Haaa sevenler yok mu var çevremizde de var. Alaçatı, Çeşme modunu severler not edin burayı.
Limanağzı
Oldukça popüler olan bu koya dolmuş tekneler ile gidiş dönüş 20TL ödeyerek ulaşabiliyorsunuz. Ben yürümeyi severim diyorsanız o zaman tam sizlik. Burası Likya yolu üzerinde yer alıyor ve araç ile ulaşım yok. Büyük Çakıl Plaj’ından yürüyerek buraya ulaşabilirsiniz ortalama yolculuk 3km sürüyor. Plajda 4 farklı işletme var Nuri’s Beach, Bilal’in Yeri, La Moda ve Delos. Artık tercih sizlere kalmış. Gitmeden önce TripAdvisor‘dan küçük bir araştırma yapın.
Kekovo Batık Şehir Tekne Turu
Kaş’a kadar geldiyseniz yapılması gereken bir aktiviteyi açıklıyorum tekne turu. Likya Uygarlığının kurulu olduğu bu bölge, M.S 2yy’da yaşanılan deprem sonucunda sular altında alıyor. Batık Şehir ismi işte buradan geliyor. Tur boyunca farklı noktalarda yüzme molaları, Simena Antik Kent gezisi, öğle yemeği molası gibi bir tur programı uyguluyorlar. Kaş gezi rehberi listenizi oluştururken Kekova turunu eklemeyi unutmayın.
Kekova Gezi Rehberi yazımı okumak için klik klik!!!
Kekova tekne turuna Kaş limandan katılabileceğiniz gibi Üçağız köyünden de başlayabiliyorsunuz. Limanda yürürken tur tekneleri ile konuşun bilgi alın, tekne de müzik var mı ? teknenin kapasitesi kaç kişi ? yemekler nasıl ? Kaş’tan mı hareket ediyor Üçağız’a servis ile mi ulaştırıyorlar… Fiyatlar tekneye göre değişiyor 100-150TL arasında.

Meis Adası
Pasaportunuz yanınızdaysa ve Schengen Vize’niz varsa, Kaş’a sadece 20dk uzaklıkta ki Meis Adası’nı gezmeye gidebilirsiniz. Kapı vizeside veriyorlar ancak ortalama 4 günde çıktığı için vize yine bir püf nokta açıklama zamanı. Kaş gezi rehberi yazımı okuyorsanız belki adaya geçme fikriniz varsa size yol göstermiş olurum. Kapı vizesinde neredeyse Schengen Vizesi ile aynı tutarı alıp kısa süreli giriş verdikleri için bence pek de mantıklı bir seçenek olmuyor.
Kaputaş Plajı
Kaş Fethiye arasında muhteşem bir koy burası. Yol kenarında sıralanan araçları gördüğünüzde anlayın ki Kaputaş Plajına gelmişsiniz. Plaja giriş ücretsiz. Şezlong şemsiye kiralamak isterseniz Kaş Belediyesine ait bir işletme mevcut. İstersenizde havluyu ser denize gir de yapabilirsiniz. Yaklaşık 200 merdiven inerek turkuaz mavisi deniz ile buluşabiliyorsunuz. İster gündüz denize girmek için gelin isterseniz de günü batırmak için. Manzara her iki zamanda da görülmeye değer.



Patara Plajı ve Antik Kent
Patara Plajı’na geldiyseniz Antik Kenti’de görmeden geçmeyin derim. Likya Uygarlığı döneminde en önemli yerleşim bölgelerinden biriymiş. Plaj ise 12km uzunluğunda, altın rengi kumu ve sığ bir denizi olması sebebi ile sabah 08:00 akşam 20:00 arasında yerli yabancı turistlerin kullanımına açık. Akşam 20:00’den sabah 08:00’e kadar ise deniz kaplumbağalarının yaşam alanı. Bu yüzden Patara Plajı koruma altına alınmış ve Caretta Carettaların üremeleri için çalışmalar yürütülüyor.

Burada da şezlong şemsiye kiralamak isterseniz bir işletme bulunuyor. Ayrıca tuvalet, duş ve üzerinizi değiştirmek için kabinler mevcut ve ücretsiz. Plaja giriş kişi başı 7,5 TL Antik Kent+Plaj 24 TL Müze kart ile giriş yapılabiliyor klik klik!!! Bir de rüzgardan dolayı oluşan kum tepeleri var ki bunlarda sosyal medyada oldukça popüler. Küçük bir tüyo kum tepelerinin girişi farklı bir noktada yer alıyor sorarak bulabilirsiniz.

Kaş’da Gezilecek Diğer Yerler
Saklıkent Kanyonu, Xanthos Antik Kenti, Myra Antik Kenti aslında bunlardan neredeyse bir çoğuna gittim. Ama burada değil de uzun uzun gezi rehberi yazıları oluşturarak anlatmayı tercih ettim.
Kaş’ta Ne Yenir ?
Kaş içinn ayırdığımız zaman 1,5 gün olunca öyle çok çok mekan gezemedik. Yemek için Voyn Meyhane bir şeyler içmek ise Deja Vu Cafe&Bar tercih ettik. Deja Vu’yu gün batımı için tavsiye ediyorlar ama biz yetişemedik. Kaş gezi rehberi listenizin en başına not edin belki bir uğrarsınız. Konsept mekan çok, hepside birbirinden güzel. Kafa karışıklığınız oldukça yüksek olacak 🙂

Kaş Gezi Rehberi ile Konaklama Önerileri
Seyahatimiz boyunca farklı otellerde, pansiyonlarda kaldık. Kaş’ta konaklama için Ets Tur üzerinden Hotel Kaya Lodge tercih ettik. Güler yüzlü hizmetiyle, odalarının temizliği ve konforuyla tekrar tekrar gideceğim oteller listesine ekledim kendisini.

Odamız bahçe katındaydı ve kahvaltı dahil 270TL ödeme yaptık. Kaş merkeze araç ile 15dk sürüyordu amacımız 1 gece geçirmek ve dinlenmek olduğu için denize ve merkeze olan uzaklığı beni pek mutsuz etmedi. Daha ekonomik konaklama seçenekleri bulmak isterseniz Kaş merkezde yer alan pansiyonlara bir göz atın.
Kaş gezi rehberi yazım ile sizlerele bir güzellik yapıp Booking.com ve Airbnb siteleri üzerinden yapacağınız rezervasyonlarınız da kullanmak üzere indirim veriyorum.
15 USD Booking.com iade kazanabilirsiniz. Yani siz rezervasyonu benim referans kodum ile gerçekleştirin ve karşılıklı olarak kazanalım. Booking.com klik klik!!!!
130 TL kredi kazanmak için ise verdiğim Airbnb referans kodu üzerinden yapacağınız ilk rezervasyonu yapın ve ödül kredi kazanın. Airbnb klik klik!!!!

Kendime şimdi soruyorum Kaş seni neden daha önce tanımamışım ? O virajı dönüpte karşılaştığım manzarayı nasıl ben şimdi hafızamdan çıkarayım ? Kalabalığın insanı yormadığı, doğanın bozulmadığı, denizin insanı büyülediği bu güzel beldeye yolunuzun bir an önce düşmesi dileğiyle. Kaş gezi rehberi yazım hakkında sormak istediklerinizi yorum olarak bırakabilir ya da sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirsiniz. Maceralarıma ortak olmak için Instagram ve Facebook üzerinden takibe bekliyorum.
Gülümseyin Hayata 😉
[…] Kaş Gezi Rehberi ile 48 Saatte Bölgede Neler Yapılır ? […]
[…] Kaş Gezi Rehberi ile 48 Saatte Bölgede Neler Yapılır ? […]