Gezi Rehberi

Kekova Gezi Rehberi Tekne Turu ile Batık Şehri Keşfet

Kekova gezi rehberi yazım ile ulaşım, batık şehir ve çevresinde görülmesi gereken noktalar, nerede konaklama yapılır ve nerede ne yenir sorularının cevaplarını detaylıca paylaştım sizlerle.

Antik Likya Uygarlığı  Kemer- Fethiye arasındaki bölgeyi kapsıyor. İşte Kekova’da o döneme ait görebileceğiniz yapıların en korunaklı noktası. Günümüzde tekne turu ile gezilsede Likya Uygarlığı zamanında Kekova ve çevresinde yer alan diğer adaların kara ile bağlantısı varken yaşanan deprem sonrasında bir kısmı sular altında kalmış, kara ile olan bağlantıları kesilmiş.

Yani Kekova aslında bir ada. Kekova adası olarak geçiyor ismi aynı zamanda da Batık Şehrin bulunduğu nokta. Bu noktaya tekne turuna çıkarak ulaşabiliyorsunuz. O halde Kekova nerede sorusunun cevabını vermekle başlıyorum.

Adayı çevreleyen butik evler ile yine adanın tepesinde yer alan kalenin turkuaz rengi denizden çekilmiş görüntüsü.
Kaleköy Simena Antik Kenti

Ulaşım

Kekova Batık Şehir‘e ulaşmak için tekne ile açılmanız gerekiyor. Sadece Kekova Batık Şehir’den ibaret değil bölge görülmesi gereken başka noktalarda var.

Araç İle Ulaşım

Antalya’nın Demre ilçesine bağlı Üçağız köyüne ulaşmanız gerekiyor. Buradan katılacağınız tekne turları ile adaya ulaşabilirsiniz. Biz aracımız ile Üçağız köyüne ulaştık. Kaş’a yaklaşık 30km uzaklıkta ve yol da oldukça dar ve virajlı. Akşam yolculuk yaparsanız dikkatli olmakta fayda var.

Tekne İle Ulaşım

Antalya’nın Kaş ya da Demre ilçelerinden tekne ile Kekova Batık Şehir turuna çıkılabiliyor. Bu durumda Üçağız köyüne ulaşmak için zaman kaybetmemiş olursunuz. Kekova gezi rehberi yazım ile küçük bir detay vermiş oldum 😉

Dolmuş İle Ulaşım

Özel aracınız yok ise Kaş ve Demre’den bineceğiniz dolmuşlar ile Üçağız köyüne gelerek buradan tekne turuna katılabilirsiniz.

Kekova Tekne Turu ile Merak Ettikleriniz  ?

Teknenin burnunda, denize doğru bakıp, poz veren gezginstar'ın Kekova Gezi Rehberi yazısından görüntüsü.
Kekova Gezi Rehberi Tekne Turu

Tekne Turu Nasıl Ayarlanır ve Fiyatı ?

Tekne turuna çıkmak için ideal nokta Üçağız köyü. Sabah 11:00’de tekneler hareket ediyor. İnternetten küçük bir araştırma yaptığınızda TripAdvisor’dan özellikle yazılan yorumlara göre tekne seçebilirsiniz. Ya da sabah erken saatlerde gelip, tekneleri görüp, gezerek de tekne turunu satın alabilirsiniz. Teknelerde müzik çalmıyorlar, yani kaffanızı dinleyip, etrafın güzelliğinde huzur doluyorsunuz. Üç kez yüzme molası ve öğle yemeği molası veriliyor gezi boyunca.

Kekova gezi rehberi yazısıyla karşınızdaysam, sizlere de tavsiyelerde bulunmam gerekli. Biz tur boyunca teknenin üst katında hem güneşlendik, hem de doğayı seyrettik kesinlike teknenin üst katına çıkın derim. Birde bu kadar berrak bir su bulmuşken, antik kentin kalıntılarını görebilmek için yanınıza deniz gözlüğü ve şnorkel almayı unutmayın.

Biz Koç Pansiyon’da konakladık ve tekne turu biletimizi de buradan aldık. Tur fiyatı herkeste aynı 100TL, otelde konaklama yapanlar için ise 90TL.

Tekne Turunda Yemekler Nasıldı ?

Yemekler açıkçası teknenin işletmecisine göre değişiyor. Kekova gezi rehberi yazılarına şöyle bir göz attığımda bazı teknelerde mangal yakıyorlar bazıları da direk ocakta pişirip veriyorlar diye yazılmış. Benim için pek bir farkı yok açıkçası yemeklerin nerede piştiğinin. Eğer mangalda balık ya da tavuk istiyorum diyorsanız biletinizi almadan mutlaka sorun. Bizim teknenin ismi Akvaryum-2 ‘ydi. Aile işletmesiydi. Yemekte bulgur pilavı, salata, tavuk, barbunya, yoğurtlu makarna, musakka vardı. Birde akşam üstü karpuz ikramları oluyor.

Kekova Gezilecek Yerler

Üçağız Köyü

Köyde Likya dönemine ait kalıntılar bulunuyor ve aynı zamanda hala yerleşim yeri olarak da kullanılıyor. Genellikle tekne turuna buradan başlanıyor. Ben tekne turuna çıkamayacağım ama taa buralara kadar gelmişken ucundan kıyısından bir şeyler göreyim derseniz doğru noktadasınız. Üçağız köyüne karayolu ile ulaşım olduğu için, köyü gezebilir, konaklama yapabilir ve deniz kenarında yer alan restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Sakin ve huzur dolu bir kaç gün yaşamak isterseniz burayı tercih edin.

Begonviller ile süslü bir sokakta, esnaf dükkanlarının arasında çekilmiş sokak görüntüsü.
Üçağız Köyü Sokakları

Kaleköy – Simena Antik Kenti

Sit alanı olarak korunmakta olan köye sadece deniz yolu ile ulaşım sağlanabiliyor. Likya Uygarlığı tarafından yerleşim yeri olarak kullanılan köyün tepe noktasında bölgeye hakim bir kale yer alıyor.

Tekneden inip kaleye çıkmak için köyün ara sokaklarına doğru ilerliyoruz. Köy halkı tarafından işletilen pansiyonlar, kafeler, hediyelik eşya dükkanları arasından çıkarak kaleye ulaşıyoruz. Kaleye müze kart ile giriş yapabiliyorsunuz. Müze kart fiyatlarını öğrenmek için tıklayın.

Güllerin hemen önünde banka otumuş arkasında Simena Örenyeri yazılı tabela ile çekilmş bir fotoğraf.
Simena Antik Kenti

Kalenin hemen arkasında doğru yürüdüğünüzde, etkileyici büyüklükteki kaya mezarlarının arasından geçip muhteşem bir doğa manzarası ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Kekova gezi rehberi yazımı okuyorsanız buralara doğru yolunuz kesin düşecektir demek. Sakın bu köyü es geçmeyin ve adım adım köyün sokaklarını keşfedin.

Kayadan yapılmış, oldukça yüksek bir mezar önünde elini yukarıya doğru kaldırıp poz veren gezginstar'ın kova gezi rehberi yazısından görüntüsü.
Kaya Mezar
Masmavi bir deniz, yemyeşil dağların yer aldığı güzel bir doğa manzarası.
Simena Manzara

Kaleköy‘e büyük katkılar sağlayan Rahmi Koç’un köyün sırtlarında muhteşem bir manzaraya sahip evi daha doğrusu bir villası bulunmakta.

Adanın olmazsa olmaz ev yapımı dondurmalardan yiyebilir, teyzelerin, ninelerin yaptığı oyalı deniz elbiselerinden hatıra olarak alabilirsiniz.

Kekova Adası – Batık Şehir

Likya Uygarlığına ait kalıntıları uzaktan da olsa en iyi şekilde gözlemleyebileceğiniz nokta burası. Teknelerin Batık Şehir’de demirlemesine izin verilmiyor. Yavaş yavaş yaklaşık 5-10dk kadarlık bir süre içerisinde buradan geçiyorlar artık sizde fotoğraf video ne çekebilirseniz 🙂

Cam bir çerçevden denizin içini gözlemlerken çekilmiş bir görüntü.
Batık Şehir Cam Taban Görüntüsü

Yaşanan deprem sonucunda şehrin bir bölümü sular altında kalmış. Bindiğimiz teknenin tabanında cam bölmeler yer alıyordu Batık Şehri görmek için. Fakat net olarak çok bir şey gözlemlemek oldukça zor yani büyük bir beklentiniz olmasın baştan söyleyeyim. Teknenin güvertesinden adayı izlemek, suyun içindeki kalıntıları görmek bence daha keyifli. Bu arada ada çevresinde yüzmek, dalmak yasak. Bizi gezdiren kaptanın verdiği bilgiye göre depremin artından bölge gelen İtalyan’lar tarfından Batık Şehir’deki değerli eşyalar yağmalanmış.

Turkuaz rengi denizden karaya doğru çekilmiş görüntü.
Kekova Batık Şehir

Korsan Mağarası

Tur teknelerinin programında yer alan, sadece teknin burnunu mağaranın içine girdirip burası da Korsan Mağarası dedikleri bir nokta. Yüzme molası verseler bence daha keyifli bir nokta olur.

Deniz kenarında, kaya kütlesine oyulmuş bir mağaraya burun kısmından girmiş bir teknenin görüntüsü.
Korsan Mağarası

Akvaryum Koyu

Teknelerin olmazsa olmaz duraklarından birisi. Üçağız köyüne gitmeden önce burada yaklaşık 45dk kadar yüzme molası verdik. Ufff deniz o kadar güzel, manzara o kadar muhteşem ki… Turkuaz mavisi bir su, tertemiz bir koy daha ne olsun.

Turkuaz rengi denizdedemirlemiş tekneler ve denizde yüzen insanların yer aldığı Kekova gezi rehberi yazısından görüntü.
Akvaryum Koyu

Kekova Gezi Rehberi Konaklama Önerileri

Konaklama için en çok tercih edilen nokta Üçağız köyü. Köyde butik pansiyonlar yer alıyor. Konaklama için Kaş ya da Demre’yi de tercih edebilirsiniz. Sabah tekne turuna gideceğimiz için konaklamamızı Üçağız Köyü’ndeki Koç Pansiyon’da gerçekleştirdik.

Kekova Batık Şehir ve çevresini çıktığımız tekne turu ile maviye doyduğumuz, tarihin derinliklerine indiğimiz ve en önemlisi de unutamayacağımız anılar biriktirdiğimiz bir gezi oldu. Kekova gezi rehberi yazım hakkında yorum bırakabilir ve beni sosyal medya hesaplarımdan instagram ve facebook takibe edebilirsiniz.

4 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir