Lefkada gezi rehberi hazırlamamın en büyük sebebi adını bile bir çoğumuzun duymadığı, benim de araçla yurtdışına çıkacağız ama nerelere gidebiliriz derken tesadüfen bulduğum, canlı canlı görünce de aşık olduğum bu adayı sizlere tanıtmak istedim.
Şimdi diyebilirsiniz madem Schengen vizen var Ege sahilinin hemen karşısında yer alan Yunan adaları dururken, burada ne işin var. Çünkü biz kendi aracımız ile İstanbul’dan Avrupa’ya doğru 15 günlük bir seyahate çıktık. Yunanistan’nın Türkler tarafından az keşfedilmiş adalarından biri olan Lefkada‘yı da ilk durağımız olarak seçtik kendimize.
Araba ile çıkacağınız Avrupa seyahati için bu yazılarıma göz atabilirsiniz.
Road trip planlaması; 7 Başlıkta Açıkladım
Araç için yapılacaklar; Araçla Yurtdışına Çıkarken Hayat Kurtaran 4 Bilgi
Lefkada’ya nasıl gitmeye karar verdik ?
Haritayı açtık ve gezi planımızdaki ikinci durağımız olan Arnavutluk Ksamil’e nereler ne kadar uzaklıkta, çevresinde nereler var diye araştırırken bulduk işte bu efsane adayı.
Lefkada, İyon Denizi’ne kıyısı olan, Yunanistan’ın batısında kalan kocaman bir ada. Adaya ismini veren şehir, aynı zamanda adanın da merkezi ve en büyük şehri.
Adaya ulaşım alternatifleri neler ?
Yunan adaları arasında belki de ulaşımı en kolay olan ada. Adaya ulaşım kara yolu ile deniz altından geçeceğiniz bir tünel ile bağlanmış. Adada Aktion Ulusal Havalimanı bulunuyor fakat Türkiye’den direk uçuş bulunmuyor. Atina’ya uç, oradan araba kirala başka bir alternatif olabilir.
Sabaha karşı çıktık yola, ilk durağımız İpsala sınır geçişi ve ardından Lefkada. Sınır geçiş işlemlerini kolaylıkla hallettik gerekli belgelere yukarı da belirtmiş olduğum linklerden ulaşabilirsiniz.
Toplam yolculuğumuz 11 saat sürecekti İstanbul–Lefkada fakat sınır geçişinde kaybettiğimiz 20dk ve ardından yaklaşık 2 saatlik uyku molamız ile 13 saatlik yolculuk sonunda bu tarif edilemez adaya geldik.
Ana kara adaya kapanır-açılır bir köprü ile bağlanmış çünkü burada o kadar çok yelkenli tekne var ki, onların İyon Denizi ‘ne açılabilmesi için böyle bir çözüm bulmuşlar.
Offf nasıl bir yer burası ,denizin güzelliğine bak, kara yolu ile aynı seviyede gibi cümleler ağzımdan dökülmeye başlarken daha asıl denizin ne olduğunu bilmiyormuşum meğer.
Lefkada ‘nın merkezinden geçip, sahil şeridinde ilerleyerek konaklama yapacağımız bölge olan Vasiliki ‘ye geldik. Yolculuk yaklaşık 40dk sürüyor. Gözünüz korkmasın Lefkada gezi rehberi yazımı sizlere detaylı bilgi verebilmek için hazırladım. Yollar bozuk olduğu için değil, yolların dar ve birazda virajlı olmasından kaynaklanıyor.
Lefkada’da gidilmesi gereken plajlar
Lefkada merkez yani ana yerleşim bölgesi çevresinde değil de adanın güney bölgesinde yer alıyor bu efsane plajlar. Hepsi de birbirinden muhteşem,bu plajları ilk gördüğünüzde gözlerinizin içi parlıyor, yüzünüzdeki tebessümün anlamı sen gerçek misin? şeklinde oluyor. Neredeyse hiç bir plaja ücret ödemedik diyebilirim. At havlunu, istediğin noktada güneşlen ve denizin tadını çıkar.
Bir sıralama yaparak yazmak istemedim plajları, yani benim için birinci şu,ikinci bu demek istemiyorum (sadece beni en çok etkileyen plajı not düştüm) çünkü hepsi de birbirinden farklı bir görsellik sunuyor size.
Porto Katsiki Beach
Akdeniz’in en iyi 10 plajı arasında yer alan Porto Katsiki Beach, Antalya’daki Kaputaş Plajı ‘na benziyor ilk görüşte. Yüksek kocaman bir kaya kütlesinin hemen önünde bembeyaz taşlardan oluşan bir plaj ve mavinin her tonuna sahip bir deniz sizi karşılıyor. Lefkada gezi rehberi listeminde bir numaralı plajıydı ve gerçektende bir numara olmayı hak ediyor.
Aracımızı otoparka park edip (5 Euro) yürümeye başladığımızda elimize tutuşturmaya çalıştıkları broşürlere bir anlam veremedik ve yürümeye devam ettik. Ardından uffff sizi öyle bir manzara karşılıyor ki gözünüzü alamıyorsunuz, ben neredeyim diyorsunuz. Yüksekten gördüğünüz bu plaja ulaşmak için yaklaşık 70-80 merdiven inmeniz gerekiyor.
Plajda sadece bir tane şezlong şemsiye kiralayabileceğiniz işletme var ki, buna da işletme diyemem.Kafesi, bangır bangır çalan müziği falan hiç bir şey yok.
Alın şemsiyenizi, havlularınızı plajın istediğiniz yerine serin ve keyfini çıkartın. Şemsiyeniz yoksa kiralamak da istemiyorsanız ,öğleden sonra saat 15:00 15:30 gibi gittiğinizde koca kaya kütlesinin gölgesinden faydalanabiliyorsunuz benden tavsiye.
Deniz biraz soğuk olsa da girilemeyecek kadar değil.Gelmişsiniz taaaa İyon Denizi ‘ne kadar, girmeden dönmek olmaz deyip, her seferinde attım kendimi serin sulara 😉
Karnım acıktı ne yapacağım derseniz, gelmeden bir markete uğrayıp yanınıza bir şeyler alıp inebilirsiniz sahile ya da ilk girişte uzattıkları broşürleri atmazsanız 🙂 oradan sipariş verdiğinizde bulunduğunuz noktaya kadar getiriyorlar ve isminizi anons ederek sizi bulmaya çalışıyorlar 🙂
Nasıl Ulaşırım ?
Yollar dar olduğundan hızlı gidemiyorsunuz ama en azından asfalt bir yolda gidiyorsunuz 🙂 zeytin ağaçları arasında güzel bir yol.
Yaklaşık Lefkada merkezden Porto Katsiki Beach‘e ulaşmanız 1,5 saati buluyor. Gittiğiniz mesafe sadece 30km. Vasiliki merkezden gitmek isterseniz 24km’yi 45 dakikada gidiyorsunuz.
Agiofili Beach
Beyaz renge sahip kocaman bir uçurum,parlak masmavi bir deniz ve bembeyaz kristal gibi bir plaj…. Burası Lefkada adasındaki en berrak denize sahip plajlardan biri.
Ücretsiz bir otoparkı var. Aracınızı buraya park ettikten sonra kısa bir yürüyüş ardından yine gözlerinizi alamayacağınız güzellikte bir deniz ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Tepeden baktığınız bu denize ulaşabilmek için 30-40 merdiven inmeniz lazım.
Plajda yine sadece bir tane işletme var. Şezlong, şemsiye kiralayıp, bir şeyler içip yiyebileceğiniz tarzda buradaki işletme. Aklınıza sakın bizim Türkiye’deki gibi fiyatlar gelmesin her şey gayet makul.
Biz her zamanki gibi aldık havlularımızı, plajın istediğimiz yerine serdik, denizin, kumun ve güneşin tadını çıkardık.
Öyle huzur dolu bir yer ki, insan bırakıp gitmek istemiyor. İnsan kalabalığı diye bir şey yok, olsa da inanın kimseden rahatsız olmuyorsunuz.
Soğuk bir deniz ile karşı karşıya kaldım yine, epey bir uğraştan sonra attım kendimi serin sulara.
Karnınızın acıkacağını düşünerek buraya gelmeden önce de bir markete uğrayıp yiyecek içecek alabilirsiniz ya da sahildeki işletmeden bir şeyler atıştırabilirsiniz.
Ulaşım konusu biraz sıkıntılı bu plajın. Neden mi böyle dedim??
Çünkü biz zeytin ağaçları ile çevrili,stabilize bir yoldan yaklaşık 30 dakika gittik ve sonunda aracımızı park edecek noktaya ulaştık. Sahile indiğimizde öğrendik ki Vasiliki ‘den buraya tekne ile gelebiliyormuşuz ve sadece 15dk sürüyormuş (gidiş dönüş 6 Euro).
Amaaa onu biliyor olsak da biz kesin arabayla gelirdik. Lefkada gezi rehberi yazım ile sizlerle de paylaşıyım sloganımızı “yine kötü yola düştük” Yeter ki bize gezme olsun, yeni yerler görelim isteği ile bu sloganı kendimize yakıştırdık. Bu arada arabanın camlarını hiiiç açmadım 30 dk boyunca çünkü devasa büyüklükte örümcekler vardı, çalıların dallarında kocaman kocaman ağlar örmüşlerdi…
Afteli Beach
Ormana doğru sırtınızı verip, alabildiğine mavinin yine her tonuna gözünüzün doyacağı küçük bir plajdayım bu kez.
Arabayı park edip(ücretsiz), plaja doğru yürüyoruz bu kez merdiven yok hafif yokuş iniyoruz sadece.Yine yukarıdan görünce manzarayı, plajın beyazlığına, denizin maviliğine vurulduk.
Deniz tertemiz, kumsal yine beyaz çakıl taşlarıyla kaplı ve yine su soğuk 🙂 Su altı dünyası burada çok canlı sanırım, herkesin şnorkel takımı var. Kıyıdan açılmışlar denizin derinliklerini keşfediyorlar. O yüzden hazırlıklı gelin burası diğer plajlar gibi değil.
Sahilde bir tane işletme var 5 Euro olduğunu görünce 2 şezlong 1 şemsiye hemen kurulduk 🙂 Ama sorun yok isterseniz plajın herhangi bir yerine ser havluyu takıl, işletme sorun çıkarmıyor.
Nedense bu plajı da işletmeyi de çok sevdik ve açtık kesenin ağzını yedik içtik 🙂 İsterseniz yine marketten bir şeyler alıp gelebilirsiniz,euro artınca bir şey diyemiyorum tercih sizlere kalmış 😉
Kalabalıktan uzak, popüler olmayan ,küçük koyları seviyorsanız Lefkada gezi rehberi yazım ile buraya gelmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Nasıl Ulaşırım?
Lefkada merkeze 34km, Vasiliki’ye ise 11km uzaklıkta bulunuyor. Ana yoldan çıktıktan sonra dar ve uçurumun kenarından yaklaşık 15dk boyunca aşağıya doğru iniyorsunuz. Yol çok kötü sayılmaz, sadece yavaş yavaş ilerlemeniz gerekiyor, biraz virajlı.Bu plaja tekne ile ulaşım sağlanamadığı için aracınız ile gitmeniz gerekiyor.
Konaklamayı nasıl çözdük ?
Vasiliki adanın su sporları için en çok tercih edilen noktası ve İyon Denizi’nin muhteşem plajlarına yakın olması adına harika bir nokta. Toplam 2 gece 3 gündüz olacak şekilde Yunanistan’da kaldık. 1 gece Vasiliki diğer gün Lefkada merkezde konaklamamızı gerçekleştirdik.
Tatilimizin 1.gününü Vasiliki ‘de Amarandos Studios konaklama yaptık. Burayı seçmemizin en büyük sebebi gideceğimiz plajların Lefkada’ya değil de Vasiliki’ye yakın olmasından dolayı. Odamızın deniz manzarası yoktu fakat yeşilliklere,ormana doğru bakan bir balkonu vardı. Sadece dizayn edilmiş temiz bir oda ve en önemlisi duş ve klozet düzgünce çalışıyordu.Bu konaklamamız için iki kişi 36,45€ ödedik kahvaltı dahil değildi.
Tatilimizin 2. günü konaklama yapacağımız Lefkada merkeze çok yakın olan Polyxenis Rooms pansiyona geçtik. Küçük bir havuzu var, güzel tasarlanmış bir bahçe ,temiz oda… Her şey bizim için yeterliydi. Kahvaltı dahil ödediğimiz tutar, iki kişi konaklama için 49,50€
Kahvaltı bizim için yeterliydi, zaten kahve varsa biraz da atıştırmalık bir şeyler, olay tamamdır. Otel sahibinin dediğine göre kaymak, bal ve reçeller kendi üretimleriymiş ve gerçekten de lezzetlilerdi.
Lefkada gezi rehberi yazımda sizler için bir güzellik yapıp indirim kodlarını aşağıda paylaştım.
Booking.com üzeriden yapacağınız ilk rezervasyonunuzda benim referansımı kullandığınızda, hem ben hem de siz 15$ kazanıyor olacaksınız.
Booking.com İndirim o zaman haydi 15USD kazanmak için buradan rezervasyon gerçekleştirin.
Airbnb üzerinden yaptığınız ilk rezervasyonunuzda ise yine referans kullanarak 130TL kazanıyor olacaksınız.
Airbnb İndirim o zaman haydi 130TL kazanmak için buradan rezervasyon gerçekleştirin.
Lefkada Gezi Rehberi ile Nerede Ne Yenir ?
Yunan adaları diyorum, Yunanistan mutfağı diyorum, deniz ürünleri diyorum, diyorum, diyorum… Tabi ki restoranların bir çoğu deniz ürünü üzerine kurulu. Akşam üstü gidip gün batımı eşliğinde keyif yapabilirsiniz ya da ara sokaklarda her keseye uygun yemek seçeneği mevcut. Tercih sizlere kalmış. Biz ne yaptık sabah kahvaltısı için kahve, kruvasan, öğle aralarında deniz, kum, güneş yaparken atıştırmalık, akşam yemeğinde ise misss gibi deniz ürünleri.
Lefkada öyle bir yer ki anlatılmaz, gerçekten yaşamak gerek. Kordon boyunca yelkenli tekneler, katamaranlar, yatlar hepsi de burada demirlemişler. Gündüz geçerken görmüştüm ama akşamı da bir başka oluyormuş. Aslında biz aracımızı park edecek bir nokta arıyoruz ama diyorum ya her yer çoook kalabalık. Tam 3 tur attık yok, gittik uzak bir noktaya park edip 15dk yürüyüp merkeze geldik.
Zaten açlık tepemize vurmuş, bir de ben Lefkada gezi rehberi videosu çekmenin derdindeyim 🙂 O kadar beklemenin ardından yediğimiz yemek bizi öyle mutlu etti ki ya da çok açtık, fazlasıyla lezzetli geldi bilemiyorum ama hepsini yuvarladık mideye. Yediğimiz yemeğin adı Souvlaki, küçük et parçaları, patates kızartması,yoğurtlu bir sos, soğan ve domates vardı. İçerisindeki eti seçebiliyorsunuz dana,tavuk,domuz.Mekanın tam ismi Μαϊστράλι .
Anlatmayla gerçekten bitiremeyeceğim güzellikte bir ada burası. Yunan adaları arasında kendisine hayran bırakıp tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz güzellikte bir ada burası. Yolunuzun bir gün düşmesi dileğiyle. Maceralarıma ortak olmak ve Lefkada gezi rehberi yazım ile ilgili sorularınız için Instagram ve Facebook üzerinden bana ulaşabilirsiniz. Gülümseyin Hayata 😉
İlk yorum yapan siz olun