Ubud gezi rehberi yazım ile bu mistik şehre nasıl ulaşılır, nerede konaklanır, nereler gezilip görümeli ve nerede ne yenir başlıklarıyla sizlere detaylı olarak benim kalbimin kaldığı tekrar tekrar gitmek istediğim Ubud’u anlatacağım.
Ubud Ulaşım
Kuala Lumpur gezimizi tamamladıktan sonra en çok merak ettiğim yer olan Endonezya’ya çevirdik rotamızı. Low Cost havayolu şirketi olan Air Asia ile yaptığımız yolculuğumuzun ardından Denpasar Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı ulaştık. Butik bir havaalanı burası ama çok renkli, duvarlarda grafitiler, kocaman palmiye ağaçları, minik dekoratif süsler ve göz kamaştıran Buda heykelleri… Havaalanı hakkında daha çok bilgi isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Havalimanı Ubud Arası Ekonomik Ulaşımın Püf Noktası
Havaalanındaki ATM’den Endonezya Rupisi çektikten sonra artık Ubud yolculuğumuza başlamak için otobüslerin kalktığı terminale ulaşmamız gerekiyor. Bunun için en kolay ve ucuz olan alternatif, havaalanı binasından çıkarak yol boyunca yürüyüp Blue Bird Group taksi aramak. Diğer taksileri kullanmayın çünkü mantık hep aynı aa turist diyip ne koparırsam kar gözüyle bakıyorlar maalesef….
Bali ulaşımı hakkında yazdığım bu yazıma mutlaka göz atmalısınız klik klik !!! Hangi araçlar güvenli, ulaşım adada nasıl gerçekleştiriliyor hepsine ulaşabilirsiniz.
Taksiyi ne kadar zamanda bulurum derseniz, bazen havaalanının içinde hemen görebilirsiniz ya da ana caddeye ulaştığınızda burada karşılaşabilirsiniz. Blue Bird Group taksi ile yaklaşık 10 dk’lik seyahatin ardından Mal Bali Galeria alışveriş merkezinden bulunan Kura-Kura Bus terminaline ulaştık. Ubud için görevliden biletimizi aldıktan sonra aracın kalkış saati için beklemeye koyulduk.
Saklı cennet Ubud için yolculuk başlıyor. Yolculuğumuzun 2 saat kadar süreceğini söylediler ama sadece gidiş geliş olan daracık yollar ile yolcuğumuzu 2 saat 30 dakika tamamladık. Artık Ubud merkezdeyiz. O kadar çok turist var ki, en çok da uzun boylu sarışın turistlerin fazlalığı ilgimizi çekti ve durumu çözdüğümüzde kendilerinin Avustralya’lı olduğunu öğrendik. Kura Kura Bus güncel fiyat ve ulaşım bilgileri için link bırakıyorum.
Ubud Gezi Rehberi ile Gezilecek Yerler
Ubud Bali Adasında, deniz kenarında bulunmayan ama gökyüzünün mavisi ile yeşilin her tonunun buluştuğu, şehrin sakin ruhunu gelen turistlerin canlandırdığı , insanların güler yüzlü samimi ve yardımsever olduğu çok kendine has bir yer. Ubudlular’ın o kadar içten gülümşeyişleri var ki, selam verirken sizin de kayıtsız kalmanız mümkün değil. İşte bu küçük şehir bir o kadar da etkileyici…
Şehir sürekli canlı, her an bir aktivite var. Geleneksel dans şovlarını izleyebilir, kültürel etkinlikler veya hindu festivallerini kutlayabilir, Bali masajı yaptırabilir yada kendi içinize dönüp yoga kurslarına katılabilirsiniz.
Ubud Pazarı
Rengarenk bir pazar düşünün elbiseler, şallar, tahta hediyelik eşyalar, çantalar ve daha bir çok şey. İhtiyacınız olmasa da gel beni al diyerek bakıyorlar size. Bir de o kadar ucuz ki, ama siz yine de ucuz deyip almayın pazarlık yapın. Türkiye’ye döndüğünüzde bir çok ahşap eşyanın menşeinin burası olduğunu bir bakışınızla anlayacaksınız.
Ubud Palace
1800’lü yıllarda inşa edilen saray, Ubud Kralının ikametgahı olarak kullanılmış. Şimdilerde ise her akşam Kecak dansı gösterisi seyirciler ile burada buluşuyor.
Pura Taman Saraswati (Saraswati Tapınağı)
Şehirde bir çok tapınak bulunuyor. Nilüfer çiçekleriyle kaplanmış göleti ile içlerindeki en gösterişli olan tapınak da burası olsa gerek. Ana cadde üzerinde yer alan Ubud Starbucks da bu muhteşem bahçe manzarasına sahip.
Hinduizm Hindistan’dakine göre Bali’de biraz daha farklı yaşanıyor. Evlerde ,otellerde, restoranlarda, arabaların içerisinde bulunan Canang sari ile tanrılara tüm gün boyunca ikramlarda bulunuyorlar.
Tegallalang Pirinç Tarlaları
Ubud‘a mesafesi yaklaşık 30 dk ve en popüler pirinç tarlaları olarak, gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Ne var derseniz doğa ve yeşilin tonları harika, yemek yiyip bir şeyler içebilirsiniz, pirinç tarlalarına tepeden bakıp ya da yürüyüş yapıp bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Ben gidemedim Tegallalang bölgesine. Sebebine gelince, otelde satmış oldukları Pirinç tarlası turunu almıştık ama detay konuşmadık meğer otele 15dk uzaklıkta yer alan Subak Pulagan pirinç tarlasına, sabahın saat 6’sında götürüp 45dk yürüyüş ile otelimize ulaşacağımız bir gezi imiş. Evet çok güzeldi ama hayalimi süsleyen Tegallalang değildi. Ben gidemedim siz doğru yere gidin diye Ubud gezi rehberi yazım ile sizlere aktarmak istedim.
Monkey Forest (Maymun Ormanı)
Yüzlerce yıllık Banyan ağaçları arasında yürüş yaparken, ormanın sahibi olan maymunlara dikkat. Hoop bir bakmışınız gözlüğünüz, çantanız ,yiyecekleriniz her şey bir anda maymunlar tarafından araklanabiliyor, o yüzden değerli eşyalarınızı sırt çantanıza koyup gezinize öyle başlamalısınız.
Tegenungan Şelalesi
Tropik ormanın içinde bulunan şelaleye, Ubud’a gelmişken mutlaka uğramalısınız. Bizim zamanımız olmadığı için gidemediğimiz bu şelale gelen gezginlerin olmazsa olmaz durakları arasında.
Ubud’da Nerede Konaklanır ?
Ubud konaklama seçenekleri ile insanın aklını karıştırıyor. Otellerin bir çoğu butik ve otantik olarak tasarlanmış , özel havuzlu villa seçenekleri ve standart oda seçenekleri sunuyorlar. Tabi şehir merkezinde yer alan ucuz konaklama seçenekleri de başka alternatifler. Şehir dışındaki otellerin merkeze servisleri bulunmakta. Biz Tapa Kawi Villas da konakladık. Villa tipindeki odayı tutmuştuk ve kendimize özel havuzumuz vardı. Hava süper öyle süper güneşli falan değildi fakat buralara kadar gelmişim girmeden gidermiyim hiç attım kendimi suya.
Ubud gezi rehberi yazım ile sizler için bir güzellik yapıp 2 farklı indirimden yararlanabileceğiniz linkler bırakıyorum.
Booking.com ‘dan yapacağınız konaklama ile 15USD kazanmak için verdiğim link üzerinden rezervasyon gerçekleştirin. Karşılıklı olarak 15 USD kazanalım.
Airbnb ‘den yapacağınız konaklama ile 130 TL kazanmak için isterseniz verdiğim link üzerinden rezervasyon gerçekleştirin ve 130TL ‘lik kredi hesabınıza yüklensin bir sonraki konaklamanızda kullanın.
Bohem tarzıyla bizi büyüleyen Ubud sokaklarında Bali masajı yaptırmak için o kadar çok alternatif var ki, biz sokak dükkanı olanlardan değil de biraz daha konforlu olsun diyerek De Munut Balinese Resort adlı otelin masaj salonunu seçtik. Su sesleriyle, aromatik kokuların bütünleştiği, günlerce hiç uyanmadan uyumak isteyeceğiniz, o 1 saatlik masaj, göz açıp kapayıncaya kadar çabucak bitiverdi :((
Ubud Gezi Rehberi ile Nerede Ne Yenir ?
Kaldığımız otelde sadece kahvaltı aldığımız için öğle ve akşam yemeklerimizi hep dışarıda yedik. Açıkçası mekanları tercih ederken ya gözümüze kestirdiklerimizden ya daTripAdvisor tavsiyesi ile olanlardan tercih ettik. Pek de öyle kötü ya da yüksek fiyatlı yerler ile karşılaşmadık.
The Legend Cafe
Akşam ya da öğle yemeği için uğrayabilirsiniz. Oldukça keyifli ve hep kalabalık olan bir mekan.
Warung Pondok Madu
Bali yemeklerini kesinlikle bu adreste deneyin.
Muse Cafe & Art
Bali Yemekleri, müziği ve gün batımı için terch edebilirsiniz.
Taco Casa
Meksika lezzetleri sunan, akşam saatlerinde oldukça dolu olan bu mekana Baliyemeklerinden sıkılırsanız bir uğrayın.
Ubud gezi rehberi yazımın sonunda sizlere küçük küçük notlar veriyorum,
- Taksiciler ile her zaman pazarlık edin.
- Yerel Bintang ve San Miguel biralarını denemelisiniz.
- Jalan Sukma sokağını ve kafeleri keşfedin.
- Merkezde değil şehir dışındaki otellerde konaklayın.
- Yoga severseniz yoga okullarına gidebilirsiniz muhteşemler.
- Pirinç tarlalarının arasında yeşile doyarak yürüyüşler yapın.
- Bir de herkese gülümseyin.
Sürekli gülümseyen insanlardan mı yoksa muhteşem doğasından mı bilemiyorum ama benim için artık Ubud hayallerimi süsleyen, tekrar tekrar gitmek isteyeceğim bir destinasyon oldu. Ubud gezi rehberi yazıma yorum bırakarak sorularınızı iletebilir ve Instagram ve Facebook üzerinden maceralarıma ortak olmak için bekliyorum. Gülümseyin Hayata 😉
İlk yorum yapan siz olun